Local SEO.

Plaats hoger in de zoekresultaten van Google en Google Maps!

Wat is lokale SEO?

Wilt u uw lokale bedrijf in Google rangschikken? Je bent op de juiste plek.
46% van alle Google-zoekopdrachten is lokaal. Toch heeft 56% van de lokale verkopers niet eens een Google Mijn Bedrijf-vermelding geclaimd.

Hoe doe je lokale SEO?

Lokale SEO verwijst naar het proces van het ‘optimaliseren’ van uw online aanwezigheid om meer klanten aan te trekken via relevante lokale zoekopdrachten. Deze zoekopdrachten vinden plaats op Google en andere zoekmachines.

Dat laatste punt is een belangrijk punt – dit gaat niet alleen over Google.

Mensen zoeken naar lokale bedrijven met behulp van verschillende zoekmachines … Google, Bing, Yelp, Apple Maps, enz.

Google heeft echter een geschat marktaandeel van ~ 87% (in ieder geval in de VS). Wat betekent dat de meeste mensen Google gebruiken om naar lokale bedrijven te zoeken.

Google’s lokale ‘Snack Pack’ VS. Organische resultaten

Hier zijn de zoekresultaten voor ‘koffiebar bij mij in de buurt’ …
Merk op dat er twee verschillende sets zoekresultaten zijn:

De “snack pack” resultaten “
De “gewone” organische resultaten
Ik weet zeker dat de meesten van jullie bekend zijn met de gewone oude zoekresultaten van Google.

Maar wat zijn de resultaten van “Snack Pack”?

Google Snack Pack is een omkaderd gebied dat wordt weergegeven op de eerste resultatenpagina wanneer een lokale online zoekopdracht wordt uitgevoerd via de zoekmachine van Google. Het vak Snack Pack geeft de top 3 van lokale bedrijfsvermeldingen weer die het meest relevant zijn voor de zoekopdracht.

Volgens een onderzoek gaat 33% van de klikken naar de lokale ‘snackpack’-resultaten, terwijl 40% naar de reguliere organische resultaten gaat.

Belangrijkste afhaalmaaltijd: het loont om in beide te scoren, en dat is waar lokale SEO om de hoek komt kijken

Hoe kunnen wij u helpen?


Lokale SEO helpt potentiële klanten uw bedrijf te ontdekken. Veel lokale zoekopdrachten zijn afkomstig van niet-lokale gebruikers die op zoek zijn naar een bedrijf als het uwe, en met de juiste lokale SEO kan uw bedrijf dat publiek vastleggen. Lokale SEO biedt potentiële klanten de informatie die ze willen, wanneer ze die willen. We zorgen ervoor dat uw bedrijf niet alleen op desktops, maar ook op mobiele apparaten en tablets in lokale zoekopdrachten verschijnt. Ons doel is om uitstekende vermeldingen te verdienen bovenop uw lokale verkeersconcurrenten.

Bij Mediartika zorgen we ervoor dat uw bedrijf hoog scoort in de zoekresultaten van Google. Lokale SEO kost tijd, maar het zal uw bedrijf enorm ten goede komen. Wij werken niet samen met uw concurrenten. U weet dus dat we alleen proberen ervoor te zorgen dat u de hoogste rangschikt op Google Maps.