ecommerce webshop Arnhem

Hoe u een e-commercebedrijf start in 5 stappen.

Net als bij het starten van een bedrijf, is het niet altijd gemakkelijk om te leren hoe u een e-commercebedrijf start. Desalniettemin is het doel van het opzetten, lanceren en onderhouden van sites waar allerlei soorten ondernemers, ontwerpers en makers hun waren kunnen verkopen, nu beter haalbaar. dan het ooit is geweest.

E-commercebedrijven – dat zijn bedrijven die goederen, diensten en fondsen via internet verzenden – variëren in grootte en reikwijdte, van retailgiganten zoals Amazon tot Etsy-ambachtssites. Online winkelen is slechts een van de vele gebieden die de afgelopen vijf jaar een enorme groei hebben doorgemaakt. Volgens een rapport van het U.S. Census Bureau bedroeg de e-commerceverkoop in de VS alleen al in het derde kwartaal van 2019 ongeveer 154,5 miljard dollar, goed voor 11,2% van alle detailhandelsverkopen in het land.

Daarom kan het, afhankelijk van uw doelen, zinvol zijn om een ​​e-commercebedrijf te starten. Immers, zonder de noodzaak van een fysieke locatie, bieden e-commercebedrijven meer flexibiliteit, betaalbaarheid en kansen voor veel ondernemers. Dus, hoe start u precies een online bedrijf? Deze gids is er om te helpen.

We leggen in slechts zeven eenvoudige stappen uit hoe u een e-commercebedrijf start, zodat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft om uw online bedrijf in een mum van tijd op gang te brengen.

Stap 1: Onderzoek de e-commerce-ruimte en vind uw niche.

De eerste stap om te leren hoe u een e-commercebedrijf start, is het uitvoeren van het nodige onderzoek. Net alsof u een restaurant begint en naar verschillende locaties, eetopties en thema’s kijkt, wilt u het e-commercegebied waarin u geïnteresseerd bent onderzoeken en een aantal beslissingen nemen met betrekking tot uw specifieke bedrijf.

U wilt bijvoorbeeld overwegen wat uw e-commercebedrijf precies te bieden heeft. Gaat u producten of diensten verkopen? Als u producten verkoopt, zijn deze dan fysiek of digitaal? Waar haalt u uw producten vandaan? In deze zin wilt u ook nadenken over het type bedrijfsmodel dat u wilt gebruiken: biedt u afzonderlijke producten, pakketten, abonnementen of iets anders aan?

Bovendien wilt u tijdens dit proces ook op een bredere schaal denken: hoe krijgt u uw producten of diensten bij uw klanten? Hoe zien uw opstartkosten eruit? Zijn er wettelijke of andere voorschriften voor uw product of dienst waar u rekening mee moet houden?

Deze vragen, onder andere, zullen een integraal onderdeel zijn van het begin van uw bedrijf en zullen u helpen bij het maken en schrijven van uw bedrijfsplan. Dit proces geeft u een beter idee van uw specifieke doelen en hoe u deze gaat bereiken. Dit gezegd hebbende, met name op het gebied van e-commerce, is een belangrijk onderdeel van deze stap het vinden van uw niche.

Hoewel de groei van de e-commerce-industrie een groot voordeel is voor diegenen die willen leren hoe ze een e-commercebedrijf kunnen starten, betekent dit ook meer concurrentie. Daarom wilt u onderzoek doen naar concurrenten en een ruimte vinden waar u denkt dat u uw merk kunt vestigen en succes kunt boeken bij het verkopen van uw producten en services.

Stap 2: Selecteer uw bedrijfsnaam en kies een juridische structuur.

Zodra u het plan voor uw e-commercebedrijf heeft versterkt, is de volgende stap het kiezen van een naam. Net als bij elk ander bedrijf, wilt u een naam kiezen die uniek is, maar die ook duidelijk aangeeft wat uw bedrijf is of doet. U zult waarschijnlijk kvk.nl willen raadplegen om er zeker van te zijn dat u geen bedrijfsnaam kiest die al door een ander bedrijf is geclaimd.

Dit gezegd hebbende, hoewel u nog niet teveel tijd in een website wilt investeren, is het de moeite waard om te controleren of uw potentiële zakelijke domeinnaam beschikbaar is. Als uw domeinnaam momenteel in gebruik is, kunt u een andere bedrijfsnaam of een andere structuur overwegen, zoals “uwbedrijfsnaam.co” in plaats van “uwbedrijfsnaam.com”.

Nadat u een naam voor uw bedrijf heeft gekozen, wilt u de juridische structuur van uw bedrijf kiezen. Het type bedrijfsentiteit dat u kiest, heeft belangrijke juridische en financiële gevolgen voor uw e-commerce-activiteiten. Over het algemeen kiest u ervoor om een ​​eenmanszaak, algemeen partnerschap, LLC of bedrijf op te richten. Elk van deze typen entiteiten heeft voor- en nadelen, dus u kunt besluiten om een ​​advocaat of een andere juridische professional te raadplegen voor advies over de beste optie voor uw bedrijf.

Stap 3: Kies uw e-commerceplatform en maak uw website.

Op dit punt heeft u het papierwerk voltooid dat nodig is om u te registreren en legaal uw e-commercebedrijf te starten. Op deze manier waren de meeste van onze stappen tot dusverre een afspiegeling van het proces van het starten van een fysiek bedrijf. In plaats van naar een locatie te zoeken en u voor te bereiden op het opzetten van uw fysieke winkel, begint u nu echter met het maken van uw website en online winkel.

Net als een fysieke etalage zal deze website het gezicht van uw bedrijf zijn: dit is wat uw klanten als eerste zien en wat ze zullen gebruiken om door uw producten of services te bladeren en deze te kopen. Met dit in gedachten is het maken van uw website een van de belangrijkste onderdelen van het starten van uw e-commercebedrijf. Daarom wilt u bij het ontwikkelen van uw online storefront een paar verschillende punten overwegen:

Denk eerst aan uw domeinnaam, zoals we hierboven vermeldden. U wilt dat uw domeinnaam (in ieder geval nauw) overeenkomt met uw bedrijfsnaam. Langs deze lijnen, en misschien is uw belangrijkste beslissing het kiezen van een e-commerceplatform. Of het nu gaat om alles-in-één software, zoals Shopify, of een open-sourceplatform, zoals Magento, uw e-commerceplatform is de basis die u gebruikt om uw online winkel te bouwen en te ontwikkelen.

Dit gezegd hebbende, kunt u met de meeste e-commerceplatforms niet alleen uw online winkel maken en lanceren, maar ook uw ontwerp aanpassen, uw domein toevoegen (of er een kopen), voorraad beheren, bestellingen opnemen en verzenden, betalingen ontvangen en meer.

Hoewel er honderden van deze platforms op de markt zijn, kunt u een van de volgende populaire oplossingen overwegen om uw e-commercebedrijf te starten:

Shopify
Misschien wel de meest bekende en populaire e-commercesoftware die er is, Shopify biedt een allesomvattende, gebruiksvriendelijke oplossing met een verscheidenheid aan add-ons. U kunt een Shopify-abonnement aanschaffen in een van de vier abonnementen, beginnend bij Shopify Lite voor $ 9 per maand (dit abonnement omvat echter geen volledige online winkel).

WooCommerce
Als je al een WordPress-site hebt gestart of bekend bent met het platform, kun je WooCommerce downloaden om te beginnen met verkopen op je WordPress-site. Deze plug-in is open-source, gratis te downloaden en bevat alle e-commercefuncties. In vergelijking met Shopify is WooCommerce echter het meest geschikt voor bedrijfseigenaren die enige technische kennis hebben om te profiteren van het open-source karakter.

Stap 4: Zoek of ontwikkel (en vermeld) uw producten.

Nadat u uw e-commerceplatform heeft gekozen en uw website heeft gestart, heeft u bijna het einde van het proces bereikt. Op dit punt moet u daadwerkelijk de producten kopen die u gaat verkopen. Gelukkig had je al moeten nadenken over hoe je dit proces gaat aanpakken toen je je onderzoek in stap één uitvoerde. U kunt uw eigen producten maken, deze bij distributeurs betrekken, of – als u uw eigen services verkoopt, zoals bijvoorbeeld als consultant, moet u deze services misschien gewoon beschrijven en op uw bedrijfswebsite vermelden.

Als u producten verkoopt, zoals u zich wellicht kunt voorstellen, zal deze stap complexer zijn, aangezien u rekening moet houden met de voorraad waarmee u wilt beginnen en met hoe deze opstartkosten eruit zullen zien. U moet er ook voor zorgen dat u de tijd neemt om uw voorraad in uw online winkel te vermelden – denk hierbij aan de klantervaring, SEO en de manier waarop het proces werkt vanaf het moment dat een klant een product koopt tot het moment waarop hij dat daadwerkelijk ontvangt. Product.

Stap 5: Breng uw e-commercebedrijf op de markt.

Daar heb je het: je hebt geleerd hoe je een e-commercebedrijf start. Nu u uw producten of services heeft voorbereid en in uw online winkel heeft vermeld, uw website actief is, bent u klaar om klanten te gaan bedienen. Om dit te kunnen doen, moet u uw e-commercebedrijf natuurlijk op de juiste manier promoten.

Er zijn verschillende marketingstrategieën die u zou kunnen gebruiken: Google-advertenties, advertenties op sociale media, mond-tot-mondreclame en meer. Op het meest basale niveau wilt u uw bedrijfswebsite optimaliseren voor SEO en profiteren van alle online marketingtools die zijn opgenomen in uw e-commerceplatform.

Dit gezegd hebbende, aangezien uw e-commercebedrijf actief is en u bestellingen begint te ontvangen, wilt u bijhouden welke marketingtactieken werken en welke niet, vooral als u er geld in investeert. Naarmate de tijd verstrijkt, kunt u uw marketingstrategie aanpassen en wijzigen om te ontdekken wat het beste werkt voor uw bedrijf.

Aangenomen van: https://www.justbusiness.com/starting-a-small-business/how-to-start-an-ecommerce-business

Hoeveel kost het om een e-commercebedrijf te starten?

Bij Mediartika proberen we u ontwerp en website van de hoogste kwaliteit te bieden tegen de meest betaalbare prijs. Onze e-commerce pakketten beginnen bij 500 euro en afhankelijk van de functionaliteiten die u aan de website wilt toevoegen kan de prijs verschillen. U kunt altijd contact met ons opnemen voor een gratis advies over uw bedrijf.
Naast het ontwerpen van uw website, bieden we ook Facebook-advertenties aan die de kans vergroten dat uw diensten worden verkocht
Bovendien zorgt ons SEO-pakket ervoor dat u hoog scoort op Google en Google Maps wanneer iemand zoekt naar diensten die u aanbiedt.

Similar Posts