ecommerce webshop Arnhem

Door de nieuwste trends op het gebied van webdesign te bekijken, kunnen we in de toekomst kijken waar het internet naartoe gaat. Dit betekent niet dat je je huidige ontwerp volledig moet aanpassen aan de laatste trends, maar het is goed om in de gaten te houden.

Als uw website een make-over nodig heeft, dan is dit misschien het jaar waarin u eindelijk dingen verandert. Als u wilt leren hoe u een prachtige website maakt die de laatste trends op het gebied van webdesign volgt, kan Mediartika helpen.

Het lijkt erop dat mensen verveeld zijn met dezelfde oude ontwerpen en een nieuwe en opwindende benadering van design willen.

1. Responsief ontwerp

Responsieve websites zijn geen nieuwe trend in webdesign in 2020, maar ze zijn belangrijk genoeg om hier nog steeds op te nemen. Omdat mobiel gebruik alleen maar lijkt toe te nemen – het overtrof de desktop een paar jaar geleden voor het eerst – is het cruciaal om ervoor te zorgen dat uw website op mobiele apparaten minstens zo goed werkt als op grotere schermen.

Bezoekers blijven gewoon niet hangen als uw website een teleurstellende mobiele ervaring biedt, en het is bovendien slecht voor SEO.

Hoewel u een aparte versie van uw website zou kunnen maken die goed werkt op mobiele apparaten en die mensen op een desktop zien, is het voor de meeste bedrijven een betere optie om één website te maken die responsief is.

2. Chatbots

U hebt waarschijnlijk tijdens uw eigen internetgebruik opgemerkt dat bij veel zakelijke websites nu een klein venster rechtsonder in het scherm verschijnt wanneer u op de website terechtkomt, zodat u met een vertegenwoordiger kunt chatten.

Door een chatvenster als dit aan uw website toe te voegen, kan elke bezoeker met een vraag deze onmiddellijk laten beantwoorden. Maar voor veel websites is het een te grote uitdaging om iemand beschikbaar te hebben om die vragen in realtime te beantwoorden.

Een mogelijke oplossing: gebruik maken van een chatbot. Je kunt een chatbot programmeren om de meest gestelde vragen van je klanten te beantwoorden, zodat de meeste bezoekers toch meteen antwoord krijgen. Voor vragen die de chatbot niet kent, kun je hem in ieder geval programmeren om details te geven over hoe je het beste in contact kunt komen met een live vertegenwoordiger, zodat je bezoeker nog steeds weet wat hij moet doen.

3. Animatie

Autoplay-video’s zijn erg populair, maar dat betekent niet dat uw website volledig statisch hoeft te zijn. U kunt wat beweging aan uw webdesign toevoegen met enkele eenvoudige animaties.

Een groeiend aantal websites werkt met animaties op de achtergrond of afbeeldingen van webpagina’s. Een goede animatie trekt de aandacht en trekt de aandacht van een bezoeker, zonder af te leiden van de belangrijkste informatie die u wilt dat ze op de pagina zien. Het is een webontwerptrend die uw website een beetje boeiender maakt en wat persoonlijkheid toevoegt.

4 – Rondere randen

Knoppen, vensters en containers op websites hadden een tijdje de neiging om scherpe hoeken te hebben. Onlangs beginnen meer webontwerpers hun website-ontwerpen te verschuiven naar zachtere, rondere randen.

Dit is een webontwerptrend die u kunt zien in knoppen en chatvensters op internet.

5. Gewaagde kleuren

Veel van de webdesigntrends voor 2020 gaan over opvallen en dit is geen uitzondering. Veel websites gebruiken kleurenschema’s die helder en vet zijn. Heldere kleuren zorgen voor een onderscheidende ervaring die uw website gedenkwaardiger maakt.

U kunt uw kleurkeuzes strategisch gebruiken om de aandacht te vestigen op delen van de website die u het liefst door mensen wilt laten zien.

source: hostgator.com

Bij webdesignbureau Mediartika probeer ik al deze trends te gebruiken in onze ontwerpen. Mijn website-ontwerpen zijn niet alleen modern en mooi, maar ook gebruiksvriendelijk en functioneel. Heeft u een professionele website nodig voor uw bedrijf of bedrijf? Webshop nodig? Neem contact met mij op en laat me u helpen.

Similar Posts